maanantai 16. syyskuuta 2013

Hiljaa hyvä tulee

Tässähän kohta pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa omasta saamattomuudestaan. En ole edelleenkään seikkaillut yhtään kauemmas turvalliselta asuntola-yliopisto-takadanobaban asema väliltä. Toisaalta, olenpahan oppinut suunnilleen liikkumaan tässä lähimaastossa. Eilen kävin toisen suomalaisen vaihtarin kaa syömässä ja ostamassa Pasmo-kortit, jotka ovat siis paikallisia matkakortteja. Harjoituksen vuoksi tein sit ekan metromatkani, joka oli huima yksi pysäkinväli (yliopiston läheltä Takadanobabaan, joka on asuntolalta kilsan päässä oleva isompi asema). Ny ku näki miten helppoa se metrolla matkustaminen on, nii haluaisin lähteä vähän kauemmaksikin seikkailemaan. Mutta tietysti eilen sit satoi vähän väliä kaatamalla vettä koko päivän ja tänään tuli taifuuni, mikä on hieman laskenut intoa lähteä ulos.

Taifuuni ei täällä kyll ole näkynyt muutoin kuin sateena ja erittäin kovana tuulena. Tänään aamupäivästä lakkasi välillä satamasta, joten uskaltauduin tuulesta huolimatta ulos ja kävin tilaamassa itselleni inkanin eli sellaisen nimileimasimen, jollaisilla japanilaiset "allekirjoittaa" kaikki viralliset dokumentit. Tarvitsen sellaisen pankkitilin avaamista varten. Ja pankkitili on pakko avata stipendiä ja vuokranmaksua varten. Tosin pankkitiliä en voi avata ennen kuin saan opiskelijakortin, jonka voin vasta 24. päivä käydä hakemassa. Joten joudun vielä reilun viikon olemaan kännykättäkin, koska en saa kännykkää hommattua ennen kuin minulla on pankkitili (koska en aio ostaa prepaidia). Eivät tee hommaa sit yhtään vaikeaks. Nuo asiat pitää siis hoitaa ensi viikolla. Tällä viikolla olisi ohjelmassa kursseille rekisteröityminen, stipendiorientaatio, avajaisjuhlat yms. Sadepäivistä on ollut se hyöty, että sain vihdoin sen japanin kielitasotestin tehtyä (huonekaverin koneella). Tasojahan on 1-8 eli alkeista edistyneisiin. Itse arvelin olevani tasoa 5. Testissä jäin pisteen päähän tasosta 5, eli en ny ihan väärin arvioinu taitojani, mutta tietty olin toivonu, että ennemminkin olisin tason 5 yläpäässä enkä juuri siinä alapuolella. Mutta no, ainakin ainoa suunta on ylöspäin. Kurssit aion valita enimmäkseen 5-6 asteikolta, ja pari helpompaa 4-5 kurssia. Katsotaan sit kohan kurssit alkaa, että miten pahasti pieleen kurssivalinnat on mennyt. Päätin,  että ny syksyn aion keskittyä keskusteluun ja kielioppiin ja sit keväällä voisin yrittää enemmän panostaa luku-ja kirjoitustaidon parantamiseen. Toivon mukaan pääsisin nyt niille kursseille, joille aion ilmoittautua.

Eilen tosiaan olin jo paremmalla mielellä ja tänäänki heräsin itsestään siinä yhdeksän jälkeen aamulla, joten ehkä tästä pikkuhiljaa alkaa tottua aikaeroon ja voi alkaa yrittää sopeutua kaikkeen muuhunkin. Tänään ostin kirjakaupasta sellaisen japaninkielisen Tokio-oppaan, missä on esitelty 36 kävelyreittiä eri puolilta Tokiota. Samalla siis kun tutustun nähtävyyksiin ja Tokion karttaan tulee myös japania opiskeltua. Mielestäni siis ihan hyvä ostos.

Ps. ei pelkoa, en varmastikaan kirjoita näitä päivityksiä samaa tahtia koko vuotta. Heti kohan totun tähän kaikkeen, nii alan kirjoittaa vaan, jos jokin on oikeasti mielenkiintoista.

Pps. Mie tutustuin meidän kerroksen keittiössä kahteen portugalilaiseen vaihtariin. Huvittavaa kyllä siin sit selvis, että toinen vaihtari on kiinassa ollessaan tutustunut toiseen suomalaiseen, jonka mie tiedänkin meidän Helsingin laitokselta. Maailma on pieni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti