maanantai 8. heinäkuuta 2013

MEXT stipendi!

Viime viikolla oli kuuden päivän työputki ja huomas, että pinna alkoi kiristyä ku oli jatkuvasti töitä eikä saanu kunnolla nukuttua, koska odotti tietoa Japanista. Viikonloppuna miulla oli sit tiedossa neljän päivän vapaat, joten perjantaina töiden jälkeen sain sit vieraan Joensuusta. Sen lisäks, että olin iloinen vapaista niin perjantai-iltana huomasin sit sähköpostissa vihdoin viestiä Japanin vaihtoon liittyen.

"We have finally received the selection result from the Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology (Monbukagakusho: MEXT). It is my great pleasure to inform you that **** has been accepted by the MEXT as a 2013 grantee." 
Jee, sain MEXT stipendin!! Mikä tarkoittaa sitä, että Japanin valtio kustantaa miun lennot ja antaa kuukausittaisen apurahan miun vaihdon aikana. Huippua! Enää ei tarttee panikoida sen kanssa, että riittääkö rahat vai ei ja joutuuko sitä opintolainaa nostamaan. Kuukausiraha on ihan kiitettävä summa rahaa, kurssista riippuen hieman vaihtelee, mutta jotain 800-1000 välillä se euroissa ois. Pääasia tietty on, että oli miun vuokra mikä hyvänsä, tuolla mie sen saan maksettua. Voin siis ihan rauhassa hakea asuntolasta omaa huonetta, eikä tarttee kenenkään kaa huonetta jakaa. Ja sit ylijäävällä osalla ja opintotuella mie voin muuten elämisen kustantaa ja säästöillä hoitaa sit muuttohommat ja ylimääräiset  matkailut. Alkaapi näyttää aika hyvältä tää. Tosin en vielä mitään sen tarkempaa tiedä, ku sähköpostissa vaan ilmoitettiin, että lisätietoja tulee myöhemmin postitse. Toivottavasti selviäis asuntohommat nopeasti ja mieluiten tietty lentopäivät kans, mutta mitä mie MEXTistä oon aiemmin kuullut, niin lentopäivän saattaa parhaimmillaan saada tietää vasta pari viikkoa ennen lähtöä. Joten ei mitään suuria toiveita sen suhteen, että miulle selviäis lähiaikoina, milloin lähdön hetki koittaa. Joka tapauksessa tänään irtisanoin kämpän, 31.8. asti ois aikaa saaha kaikki kamat jonnekin varastoitua.

Viikonloppuna oli hyvä kun oli vieraita käymässä, niin ei ehtiny liikaa intoilemaan ja koska koko ajan oli liikenteessä niin iltaisin sai vihdoinkin hyvin nukuttua. Tänään sit saattelin kaverin junaan ja lähdin itse hammaslääkäriin. Viimeinenkin viisaudenhammas jäi sille reissulle ja tällä hetkellä poski on viel ihan tunnoton. Kirjoittelen siis myöhemmin lisää kunhan Japanista taas postia tulee. Tai voi olla, että väliin ehdin viel jotain lintsi-aiheistakin postata, ku epäilen, että mitään kovin äkkiä Japanista taas kuulen. Mutta pääasia on, että stipendi on tiedossa, eiköhän ne kaikki muut asiat sit hoidu aikanaan.

2 kommenttia:

  1. Olen jännityksellä odottanut uutisia, tämä on hieno juttu! Japani on tosi hieno maa ja lentäisin viivana jos samanlaisen tilaisuuden saisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että ainakin yksi lukijakin on ollut hengessä mukana! Vaihdosta tulee varmasti ihan jännää sit ku sinne pääsee, mutta vielä olen odottelutunnelmissa, ku infopaketista ei oo mitään kuulunut, vaikka yli viikko tässä jo vierähtänyt..

      Poista