tiistai 16. heinäkuuta 2013

Lähtöpäivä selvillä, asuntolapaperit laitettu

Olen tässä jo viikon odottanut ilmoitusta Japanista. Meinasin, jo että huomenna laitan kv-koodinaattorille viestiä, jos mitään ei kuulu. Mutta sit sainkin vihdoin tänään iltapäivällä sähköpostia vaihtoon liittyen. Lento tullaan minulle järjestämään niin, että torstaina 12.9. saavun Japaniin, joten aika varmasti lähtö Suomesta tulee olemaan 11.9. Huippua, että ny alkaa päivämäärät olla selvillä! Sähköpostissa oli myös ensimmäisten viikkojen ohjelmasta, mm. se, että luennot alkavat torstaina 26.9. Eli siinä on kaksi viikkoa aikaa hoitaa paperihommat alta pois ennen kuin pitää opiskelut aloittaa.

Saapumispäivämäärän lisäksi pääsin myös vihdoin täyttämään asuntolahakemuksen! Ja vaikka kuinka olin iloinen siitä, että sain stipendin eikä tarttee vuokria miettiä nii silti hairahduin valitsemaan kolmesta vaihtoehdosta:
1) yhden hengen huone
2)kahden hengen huone
3) halvin huone (voi olla joko yhden tai kahden hengen huone)

sen kolmannen vaihtoehdon. Tosin maksimivuokran (ilman lisämaksuja + 60-100 e) laitoin kuitenkin 61 000 jeniin (n. 500 e), joka on huomattavasti enemmän kuin halvimmat kahden hengen huoneet (40 000 jeniä, n. 340 e). Luulisin, että ainoastaan Mext-stipendien saajat enää hakee näin myöhään asuntolaa, ja suurimmalla osalla haku on jo ohi ja huoneetkin selvillä, joten katotaan, millaista huonetta heillä on miulle tarjota. Mutta voi olla hyvin todennäköistä, että saan sen kahden hengen huoneen. Mutta senkin näen vain haasteena! Tarkoituksena ei ole sinne omaan huoneeseen homehtua, joten varmasti ainakin tulisi paremmin vietettyä aikaa oman komeron ulkopuolellakin, jos siellä asustaa toinenkin henkilö. Mutta saa nähdä miten käy asuntolabingossa.

Postissa (siis ihan oikeassa) pitäisi tulla vielä lappusia ja todistuksia miulle, että voin viisumin käydä anomassa. Lisäksi siellä on myös joku stipendiin liittyvä lappu, joka miun pitää allekirjoittaa ja lähettää Japaniin. Ja sen pitäis olla perillä viimeistään 31. heinäkuuta. Joten mie tosiaan toivon, että posti toimii ny hyvin, että a) mie saan tuon lomakepaketin ajoissa ja b) miun postittama todistus pääsee ajoissa Japaniin. Mikään ei ois nolompaa ku menettää koko stipendi siks, että Itella mokas (haha, en siis tiedä vaikuttaaks tuo ny enää mitenkää stipendin saamiseen, mutta kuiteski, parempi ois kaiken toimia!).

Joo, tällaisia uutisia tällä kertaa. Meinasin tänään just väliaikapäivitystä Lintsiltä tehdä, mutta ny sai Lintsi jäädä jännittävämpien uutisten tieltä.

3 kommenttia:

  1. Moikka! Löysinpä blogisi juuri ja ajattelin laitella viestiä, koska olen itsekin lähdössä Tokioon syksyllä, tosin en vaihtoon, vaan töiden merkeissä viikoksi, josta jatkan vielä viikon omalla retkellä. Seura ei olis pahitteeksi ainakin osalle viikosta? Olen aikalailla samoista lähtökohdista, kun säkin.. Itä-Suomesta kotoisin ja vuosi sitten helsinkiläistynyt, vuoden vanhempi ja samaa sukupuolta. Jos ehdotus kiinnostaa, niin laitappa viestiä meilillä osoitteeseen: fevejii@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Hei, joo no voi olla, että ekoilla viikoilla on aika paljon orientaatioita ja muuta ohjelmaa, mutta katotaan.

    VastaaPoista
  3. Nii, ja siis hienoa, että löysit miun blogin ja uskalsit viestiä laittaa! Toivottavasti aikataulut sopii yksiin, että voidaan nähdä, Japanissa ei varmaankaan oo runsaudenpulaa suomalaisista. Ja laitoin tosiaan sähköpostia tulemaan. (laitoin hieman innostuneemman viestin ny kun selvisin pahimmasta töiden jälkeisestä koomailuvaiheesta, hehe..)

    VastaaPoista