tiistai 9. elokuuta 2011

Dubai, Arabiemiirikunnat

Dubain reissu syyskuussa 2010 on miulle ensimmäinen varsinainen ulkomaanlomamatka, koska venäjällä käyntiä ei lasketa ja molemmat saksan reissutkin liittyivät opiskeluun. Koko matka tuli oikeastaan aika ex tempore, koska toukokuun lopulla tuli puhetta serkkujen kaa että Dubaissa ois muuten yhen viikon ajan tädin yhden tuttavaperheen talo tyhjillään, että jos haluis nii sinne vois majoittua, jos kiinnostaa käydä katsomassa millaista on elämä Arabian niemimaalla.. Ja totta kai kiinnostaa! Runsaan yhden päivän harkinnan jälkeen sitä sit tilattiin lentoliput ja syyskuun lopulla serkukset pääs seikkailemaan viikoks kolmestaan Persianlahden rannalle. Ai nii pitää tosiaan mainita, että ollaan kaikki naispuolisia, ja minä olin vanhimpanakin vain 20 v. mikä tarkoitti sitä, että Dubaissa oltiin kaikki alaikäisiä. No, onneks minkäänlaisia ongelmia ei missään välissä tullut, ja englannilla pääs pitkälle, koska suurin osa Dubaissa asuvista on ulkomaalaisia (joidenkin tietojen mukaan arabeja ois alle 20% väestöstä).

Matkasta sen verran, että lennot maksoi n. 400 e (vaihto Istanbulissa) ja paikanpäällä meni reilu 300e, mutta koska majoitus tosiaan oli ilmainen niin matka tuli todella halvaks (ainakin miusta). Syyskuussa Dubaissa oli vielä tosi kuuma, +40 astetta tais olla useampanakin päivänä. Siihen kyllä tottu, mutta oli se silti kuitenkin aika tukahduttavaa. Asiaa pahensi se, että sisätilat oli taas niin ilmastoituja että siellä tuli kylmä. Miulla menikin siellä aika nopeesti kurkku kipeeks ku lämpötilat vaihteli niin paljon. Kaupungilla ei pahemmin jaksanu päivisin käyskennellä. Mutta uima-altaalla oli kiva viettää aikaa. Mie paloinkin siellä ihan ruhtinaallisesti ku olin päivän uimassa, enkä läheskään tarpeeksi laittanut aurinkorasvaa! No, olinkin sit melkein koko loman ihan paloauton punainen..

Ostoskeskuksista kävimme: Dubai Mall (yksi maailman suurimmista), Ibn Battuta Mall (eri osien ulkoasu muuttuu teemamaittain) ja Mall of the Emirates (sisällä myös laskettelukeskus). Kävimme myös Palmusaarilla, ja Jumeirah Beachillä. Kaiken kaikkiaan kävimme kaikissa hienoissa paikoissa, jotka Dubaissa on tehty tosi loisteliaiks ja kyll ne siltä näyttääkin. Emme siis tutustuneet juurikaan siihen, millaisissa oloissa työläiset sit elää (mutta voidaan ny kuitenki olettaa, että ei ny missään maailman parhaissa..). Dubai oli minusta todella eriskummallinen kaupunki siinä mielessä, että siellä oli paljon rakenteilla olevia pilvenpiirtäjiä ja muita rahaa vaativia projekteja, mutta kuitenkin mitä oon lukenu, niin emiraatilla ei mee taloudellisesti mitenkään parhaiten. No, kuitenkin Dubaissa on kyll paljon nähtävää ja suosittelen käymään, jos tilaisuus tulee, mutta loppujen lopuks en mie ite ainakaan siellä viikkoa pitempään varmaan ois viihtynyt. Toisaalta, emme päässeet käymään missään ei-niin-modernissa paikassa, joten kuvani koko paikasta jäi aika vaillinaiseksi.



Burj Khalifa, elämäni rakkaus a.k.a maailman korkein rakennus. Kävin ylhäällä (tai siis niin ylhäällä kuin päästettiin) ja näköalat oli huikeat. Sisäänpääsy maksoi 100 dirhamia, eli n.25 e. 

Palmuja oli sit kaikkialla, myös Dubai Mall-ostoskeskuksen sisällä ... kuten myös  lentokentällä



Dubai Mallin ja Burj Khalifan viereltä Fountain show: esim. Baba Yetu











Näkymä meidän väliaikaisen kodin pihamaalta.



2 kommenttia:

  1. ihana yllätys oli löytää siun kirjoittama blogi =) mie nyt oon lukenu näitä siun merkintöjä tänne ja tässä asti oon menossa =) kunhan oon kaikki saanut luettua niin on sit helpompi seurailla uusinpia merkintöjä :) tuolla jossain oli merkintä jossa puhuit että siulta on kysytty miks meet saksaan vaihtoon vaikka opiskelet japania niin miusta se on luonnollinen vaihtoehto siulle! oot kuitenki opiskellu saksaa niin kauan ja oot hyvä siinä että en ymmärrä tuota kysymystä, pikemminkin että miks et menis jos sellainen mahdollisuus on?
    toivottavasti pääset päivittelemään tätä blogia aika ajoin sieltä hulinan keskeltä =)

    terkuin, sini

    VastaaPoista
  2. Jee, eka kommentti! Ja no hyvä että ainakin joku ei kyseenalaista miun saksanvaihtoilua. Kyll mie ainakin yritän säännöllisesti tänne päivitellä. Oon kuitenkin niin nettiriippuvainen että eiköhän sen verran aina aikaa löydy koneelle..

    VastaaPoista