torstai 11. elokuuta 2011

Alkulöpinät

Miksi ylipäänsä aloitin tämän blogin?

Olen kuukauden päästä lähdössä Saksaan vaihto-opiskelemaan ja sen takia olen lueskellut mielenkiinnosta paljon muiden vaihtoblogeja. Sain siitä sit idean omankin vaihtoblogin kirjoitamiseen, sillä kuten monen muunkin blogissa todetaan, on se hyvä tapa kertoa omista kuulumisistaan tuttaville ja sukulaisille ja jäsennellä jo vaihdon aikana omia ajatuksiaan vuoden varrelta (vaihtoraporttia silmällä pitäen).

Mutta asiaa pohdittuani päätin, etten kirjoita pelkkää vaihtoblogia. Olen aina haaveillut maailman ympäri matkustelemisesta ja reilu vuosi sitten vihdoin tajusin, että jos minä oikeasti haluan päästä käymään Suomen ulkopuolella ja nähdä maailmaa, niin ei siinä muu auta kuin vaan lähteä! Tähän mennessä mie olin aina mielessäni aatellut, että kyll mie sit joskus... Mutta ei se toimi. Jahkailu ei vie ketään pitkälle ja jos mie vielä kymmenen vuotta odotan ja keräilen rahaa matkustelua varten, niin eiköhän nekin rahat oo tuhlattu johonkin muuhun ja kymmenen potentiaalista matkailuvuotta heitetty hukkaan. Ajattelutavan muutoksesta seurasikin sit syyskuussa 2010 matka Dubaihin ja toukokuussa 2011 Pekingiin. Myös idea hakea Erasmus-vaihtoon oli seurausta tästä. Olin jo pitkään miettinyt Saksaan vaihtoon hakemista, mutta ottaen huomioon että opiskelen japania, on se ehkä hieman typerää eikä ainakaan pahemmin edistä miun opintoja. Mutta miulle ei luultavasti koskaan myöhemmin tuu näin hyvää tilaisuutta päästä asumaan vuodeks Saksaan näin helpolla ja halvalla. Joten päätös oli loppujen lopuks helppo, vaikka se sekoittikin totaalisesti kaikki miun suunnitelmat. No, suunnitelmat voi aina tehdä uusiks.

Ajatuksenani on siis kerätä tavallaan kaikki ulkomaankokemukseni 'yksiin kansiin', mistä on sitten kiva myöhemmin lueskella missäs sitä onkaan tullut käytyä, ja mitä mieltä niistä paikoista silloin on ollut. Etupäässä kirjoitan siis itselleni, enkä lupaa että tekstini olisivat mitenkään laadukkaita tai kieliopillisesti oikein tai edes mielenkiintoisia. Mutta sen lupaan, että tänne tulee paljon juttua maailman eri kolkista. Tietty hienoisella aikavarauksella.. siinä voi hieman kestää, että saan tarpeeksi rahaa lähteä kaikkialle sinne missä haluan käydä, koska kyseinen listahan on sit loputon... Sitä ennen kirjoittelen seuraavan vuoden ajan vaihtovuodestani ja kokemuksistani Leipzigissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti