keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Uuteen totuttelua

Woah, ny on jo toinen viikko puolessa välissä. Aika menee tosi nopeasti. Ny alkaa pikkuhiljaa tottumaan kaikkeen. Viime viikolla mielessä kävi kyll useampaakin otteeseen että mitä hittoa mie täällä teen. Tällä viikolla on tuntunut siltä, että tää vaihtovuosi voi oikeasti osoittautua tosi hyödylliseksi, ku saa uusia kontakteja ja oppii tuntemaan erilaisia ihmisiä. Tosin tämän viikkoa oon ollut ihan sika väsynyt. Viime viikolla jaksoin kielituntien jälkeen tehdä vaikka mitä, mutta ny viimeiset neljä päivää oon ollut luvattoman paljon tietokoneella. Miulle tosin hyvinkin normaalia, mutta se epäaktiivisuus korostuu, kun kaikki muut vaihtarit juoksee koko ajan jossain. Ja siis kysehän ei ole siitä, etteikö minnuu kutsuttais myös mukaan, vaan kun en yksinkertaisesti jaksa/ei huvita. Valitettavasti.

Noh, oonhan mie tietty jotain aikaiseksikin sentään saanu. Sain vihdoin mm. saksalaisen kännykkäliittymän (prepaid) hommattua.Tänään pidin 10 minuutin esitelmän, ja ilmoittauduin ryhmässämme ensimmäiseksi, jotta saisin sen heti pois alta. Valitettavasti tosin viikonloppu menikin sit ei-opiskelumerkeissä, joten esitelmän teko jäi aika pitkälti maanantaille ja tiistaille. Mutta nyt se on ohi, kuten myös ensimmäinen saksankokeemme, joka oli eilen. Kokeessa sit huomasin, että saksan kielioppi on näköjään miulla pahemmin hukassa kuin oon tajunnukaan... Ensi viikolla ois viel yks koe, mutta sitten ois tämä kolmen viikon kielikurssi tässä. Ja pitäis aloittaa oikea opiskelu. Siihen liittyen kävin tänään sit tulevan japaninopettajani puheilla, kyselin japaninopiskelusta ja -kirjoista täällä. Opettaja (saksalainen) vaikutti tosi mukavalta, ja miulle selkis, että meen samoille japanintunneille 3.semesteriläisten (2. vuoden opiskelijoiden) kanssa koska vuotta ylempien kurssi ois ollu miulle sit taasen liian vaikea (vaikka oonkin kaks vuotta jo japania opiskellu), mutta mie kyll jo arvasinkin sen. Miun pitää tosin silti käydä japanintasokokeessa lokakuun alussa näyttämässä että ylipäänsä ymmärrän mitään siitä kokeesta. Hieman hankaluuksia voi aiheuttaa se, että siinä on saksa<->japani käännöstehtäviä, ja kirjasarjakin ihan eri, mitä meillä on käytetty. Ootan kyllä ny ihan innolla tuota japaninopintojen aloittamista täällä, koska on mielenkiintoista nähdä millaista opetus täällä on ja miten hyvin mie ylipäänsä pysyn kärryillä. Onneks just alussa miulle pitäis olla helpompaa/kertausta, koska tosiaan toisen vuoden japaninopiskelijoiden kanssa pääsen opiskelemaan.
              
Olen ollut saamaton ny myös asuntoni suhteen. Pitäis nimittäin siivota. Ja käydä kaupassa. Ja hommata ne verhot. Ja ostaa uudet lenkkarit, että pääsisin lenkille! Tää väsymys johtuu varmaan osittain myös siitä, etten oo lenkkeilly tai liikkunu paljoa mitään. Ehkä huomen. Hei, mutta pitää tosin jotain positiivista mainita. Saksankielen käyttö on entistä helpompaa. Mie paljon jo ajattelenkin saksaks (valitettavasti miulla on myös tapana ajatella ääneen, ja ois ollu ihan kiva, jos se tapa ei ois saksalaistunut). Kielioppi miulla tosin on just ihan kateissa, mutta sanat alkaa löytyy yhä helpommin, ja mie uskon että kuukauden päästä saksankieli on pienin miun huolista. Ai nii, sain eilen myös uuden kämppiksen. Italialainen Rosella, oon ehtiny hänen kanssaan yhessä päivässä varmaan enemmän puhumaan kuin sen miun toisen kämppiksen Tanyan kanssa. Vielä on yks huone vapaana tästä huoneistosta. Mielenkiintoista nähä kuka siihen sit tulee.
Miun ryhmäläisiä: vasemmalla Marie-Anne, keskellä Federica (italialainen,joka opiskelee kans japania) ja oikealla Adriana
Amy (Englannista) ja Marie-Anne Moritzbastein ulkopuolella

Uusittu yliopiston Cafeteria/Mensa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti