lauantai 10. syyskuuta 2011

Ja sitten matkaan!

Klo 09.59   Berliini, Hauptbahnhof

Kulutanpa ny aikaa Berliinin päärautatieasemalla kirjoittamalla sit tätä blogia, ku ei hirveesti huvita matkalaukun ja tietokoneen kanssa lähteä minnekään seikkailemaan...

Tää viikko meni nopeasti. Kävin ma-to joka päivä yliopistolla syömässä ja hengailin kahvihuoneella, jotta näkisin vielä yliopistotuttujanikin ennen lähtöä. Torstaina sit vein kahvileipää kahvihuoneelle ja sanoin heipat kaikille. Perjantai menikin sit pakatessa. Ensimmäisellä yrittämällä sain miun matkalaukun 23 kg:n painoiseksi.. ja koska kaikki tavarat eivät ees olleet siinä, päädyttiin sit siskon kaa siihen, että kai se pitää yks alle 5kg paketti saksaan lähettää, koska muuten joudun jättää ihan liikaa pois matkasta. Käsimatkatavaroissa olikin sit kaikki kirjat (saksan sanakirja ja Viel Erfolg, totta kai, ja sit kolme japanin kirjaa). Valitettavasti mm. kanjikirja jäi matkasta pois, koska nuo kaikki kirjat painaa yllättävän paljon.. Tietokonekin oli sit tungettava samaan reppuun kirjojen kaa, koska Air Berlinillä on tyhmä yhden käsimatkatavaran sääntö. No jaa, eiköhän sitä vuos selvitä, vaikka tavaraa mahtuikin aiottua vähemmän mukaan.
          
Perjantaina eli eilen oli siis miun vika päivä Suomessa pitkään aikaan. Lievää jännitystä oli koko päivän ilmassa, ja välillä kädet täris aivan sikana, mutta ihmeen rauhallinen mie olin koko asian suhteen. Ei tullut mitään viimehetken paniikkikohtauksia yms. (eikä tullut tänäänkään). Tänään aamulla herätys oli sit mukavasti 3.50. Pomppasin sängystä kyll aika vauhilla heti ku kello soi. Helsinki-Vantaalla oltiinkin sit viiden jälkeen ja lähtöselvityksestä selvittyämme (jee, laukku painoi vain 18,3kg!), olikin aika sit nousta koneeseen, joka lähti 6.40. Puol kahdeksalta (huom. tunnin aikaero) olin jo Tegelin lentokentällä ja yritin löytää tieni Hauptbahnhofille. Bussi oli suht helppo löytää, kuski oli mukava ja päästi miut pummilla matkustamaan (miull ei ollut kuin 20 e seteli). Ny oon aamupalastanu täällä rautatieasemalla ja vielä pitäis 2,5 h saada kulutettua ennen junan lähtöä. Valitettavasti pitää sanoa, etten pahemmin saksaa ole päässyt käyttämään, koska asemien työntekijät näköjään mieluummin käyttää englantia kuin jaksaisivat kuunnella miun ruostunutta saksankieltä.. mutta ehkä se tästä kohan hostellille pääsen. Siell toivottavasti on myös netti.
            
Pitää vielä tästä lähdöstä sanoa, että ihmeen tyynesti on kyll tää lähtö sujunut. Meinaan ettei itku oo päässyt tai mitään. Tuntui että siskollekin tuli sanottua heipat ihan kuin vain kotia ois lähteny käymään. Ehkä matkanteko ei tuntunut niin kauhean hermostuttavalta siks, että kuitenkin miun ensimmäinen lento ikinä oli myös Berliiniin- ja silloinkin ihan yksin. Ja toisaalta muistissa on viel hyvin toukokuinen Pekingin matka, jolloin alkushokki oli vähän isompi ku matkatavaroiden kanssa ruuhka-aikaan metrolla matkasimme hotellillemme, ja onnistuimme kävelemään vielä väärään suuntaan. Joten joo, ny sentään on helpompi ainakin kysyä ihmisiltä, jos tulee jotain ongelmia.

Klo 18.47 Leipzig, Sleepy Lion Hostel

Pääsin perille. Yllättävän kuuma täällä! Suorassa auringonpaisteessa ei huvittanut pahemmin olla, joten kierteliin sit alustavasti Hauptbahnhofilla. Paljon liikkeitä, paljon turisteja. Ensivaikutelma kaupungista on ihan ok. Liikenne ja tienylittäminen ei vaikuta mitenkään kivalta, ja ihmisiinkin pitää ehkä tottua, mutta ainakin hostellilla oli mukavaa porukkaa, joiden kanssa pääsi puhumaan saksaa! Tosin mie puhun tällä hetkellä tosi kökkö-saksaa (miettikää jotain oikein huonoa suomalaisten puhumaa englantia). Mutta täähän oli vasta eka päivä. Tästä se lähtee. Ja hostelli vaikuttaa tosi mukavalta ja siistiltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti