lauantai 11. tammikuuta 2014

Vuoden vaihde ja lomasuunnitelmia

Uudeksi vuodeksi kutsuin itteni Katjan kautta mukaan yhden japanilaisen järjestämiin uudenvuoden yhteisjuttuihin. Loppujen lopuksi meitä oli 11 hengeä, joista vain yksi japanilainen. Mutta kuitenkin kun kaikkien yhteinen kieli oli japani, nii ei kyll haitannu. Käytiin yhdessä syömässä ja keilaamassa. Huvittavaa kyllä keilauksessa olin ylivoimainen, vaikka puolet porukasta oli miespuolisia. Tietty eihän se sukupuoli tarkoita mitään, mutta silti ootin, että ois ny ees vähän enemmän haastetta ollu. No, hauskaa joka tapauksessa oli. Keilauksen jälkeen sit matkattiin valokuvissakin näkyvälle Sky Treelle oottamaan vuodenvaihtoa. Ja hieman ehkä petyin siihen, ku yhtikäs mitään ei tapahtunut. Porukka ympärillä laski kyll sekuntit, mutta ei sen lisäks mitään. Sit ku oltiin jo poispäin tornilta kävelemässä, niin alkoi tornin valot vaihtuilemaan. Hieman myöhässä.

Käveltiin siitä sitten Asakusan temppelille, missä jo ihmismassat jonottivat vuoden ensimäistä temppelivierailua varten. Japanissa porukka käy siis aina vuoden vaihtuessa joko temppelissä tai pyhäkössä, ja mikäs sen parempi aika suorittaa kyseinen vierailu kuin uudenvuoden yö. Kuvissakin näkyy, että porukkaa riitti ihan kivasti. Tosin yllättävän nopeasti se kyllä meni, puolessatoista tunnissa päästiin temppelillä. Itse vain kokemuksen vuoksi jonotin muiden mukana, muuten en halua mihinkään uskonnollisiin juttuihin osallistua, joten sitten perillä sain taas kerran ihmetellä japanilaisten tapoja. Jonotetaan pari tuntia, jotta saadaan temppelille heittää kolikko tuomaan onnea. Tai jotain sinnepäin. No tapansa kullakin, ei varmaan japanilaisillekaan uudenvuodentinoilla hirveästi merkitystä ole. Joka tapauksessa temppeliltä kotia pääsin vasta viideltä yöllä. Tosiaan ihmiset oikeasti tulee kaukaakin päästäkseen tekemään sen vuoden ensimmäisen vierailun jossain noissa kuuluisimmissa paikoissa, joten metrot ja junat kulki läpi yön. 



Sky Tree




 Uuden vuoden jälkeen sit oikeastaan en loppulomalla tehnyt yhtään mitään. Sittenpä se yliopistoilu taas alkoikin. Tällä viikolla on sitten mennyt aika takas opiskelurytmiin pääsemisessä, esitelmien valmistelussa ja matkasuunnitelmissa. Tammikuu enää tätä lukukautta jäljellä, joten esitelmiä, ryhmätöitä ja loppuesseitä on ihan kiitettävästi. Mutta oikeastaan olen saanut kyllä ihan hyvin niitä pois altakin. Kun ei laatuun panosta, ei mene yhteen hommaan niin pitkä aika. Olenkin sit iltaisin ehtinyt suunnittelemaan helmi-ja maaliskuun reissuja aika lailla. 


Helmikuun reissun reitti alkaa olla ny jo aika selvä, ja oon jo hostellejakin varaillu. 24 päivän aikana ois tarkoitus yöpyä 10 eri paikassa 5 eri japanin saarella. Matkaseurana on suomalainen Ninni. Interrailia Japani tyyliin. Matkakuume on jo sen verran korkealla, että sen sijaan, että antaisin maaliskuussa itselleni aikaa levätä varasin Osakan lennon. Tätini tulee helmikuun ekalla viikolla Japaniin, ja hän kun lähtee takas Suomeen, lennän minä Osakaan. Koska jos kerta varta vasten tunnin matkan lentokentälle teen, niin miksei saman tien lentää jonnekin. Minulla on siinä viikko aikaa ominpäin Osakassa ja Kiotossa seikkailla, ennen kuin kaverit Suomesta tulee Tokioon puolekstoista viikkoa. Helmi-maaliskuun loma on täten aika täyteen varattu. Eipähän ehdi tylsistymään. Ja kavereiden lähdettyä Tokiosta on miulla vielä puoltoista viikkoa aikaa hengähtää ennen ku kevätlukukausi alkaa. Ja sitten jäljellä onkin enää neljä kuukautta opiskeluja. Tälleen kun ajattelee niin aikahan menee järkyttävän nopeasti.

Mutta siis, eka tän syyslukukauden kouluhommat alta pois. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti