lauantai 26. lokakuuta 2013

Viikon verran turisteilua

Edeltävä viikko on mennyt aika pitkälti turistia leikkiessä. Sen takia tällä kertaa tuleekin kuvapainoitteinen päivitys.  Viikkoon on mahtunut niin paljon kaikkea, etten jaksa ees kirjoitella sen tarkemmin kaikesta. Seikkailuissa mukana oli suomalainen Jonna, jonka ansiosta viime viikko on tähän asti vietetyistä Japaniviikoista se parhain.

Ensinnäkin, viime viikon sunnuntaina käytiin japanilaisessa kylpylässä, joka oli ihan huippu paikka! Kuumavesialtaiden lisäksi sieltä löytyi myös sauna! Kylpyläpuolen lisäksi paikasta löytyi ruoka/peli/krääsäkojuja. Hauskaa oli ja haluan mennä uudestaan! Japanilainen kylpylä eroaa siis ihan täysin suomalaisesta.

Tiistaina sitten liityin vasta illalla koulun jälkeen Jonnan seuraan. Liikuimme illan kahden egyptiläisen kanssa, joihin tutustuimme sunnuntaina kylpylässä. Iltaan mahtui myös kaikkea mahdollista satunnaisesta puisto breakdancesta Shinjukun asemalla esiintyvään taikuriin ja keskiyön susheihin. Nii ja pachinkossakin (nimitys aiemminkin jo mainitsemille pelihalleille) tuli käytyä ensimmäistä kertaa pelaamassa. Kotia saavuin kolmelta yöllä, kävellen ku julkiset lakkaa puolilta öin kulkemasta.

Pitkäksi venyneestä illasta huolimatta saatiin Jonnan kanssa vihdoin aikaiseksi lähteä DisneySeahan. (Tokiossa on siis vierekkäin Disneyland ja DisneySea, joista Sea keskittyy enemmän elokuviin kuin perinteisiin animaatioihin.) Meidän tarkoituksenahan oli jo lauantaina käydä siellä, mutta valitettavasti liput oli loppuunmyyty, joten veikattiin, että puisto saattais olla sillo tupaten täynnä porukkaa, eikä varmaan enää sais lippua portiltakaan. Viikkoa on myös varjostaneet taifuunit sateineen, joten ku keskiviikko näytti vihdoin hieman valoisammalta päivältä päädyin skippaamaan japanin tunnit ja viettämään päivän Disneyn maagisessa maailmassa. Puisto ylitti omat odotukset ja hieman huonosta kelistä huolimatta tykkäsin paikasta aivan valtavasti. Laitteet ei ollut ollenkaan hurjia, mutta niihin oli panostettu ihan sikana! Oikeasti kaikki erikoistehosteet oli upeita! Ja siellä puistossa oli koko ajan jotain nähtävää, vaikka ei ees laitteissa ois ollenkaan käyny. Varmasti käyn vielä uudestaankin.

Eilen eli perjantaina oli sitten Jonnan vika päivä Tokiossa, ja saatiin siihenkin mahtumaan vaikka mitä kivaa, vaikka vasta miun japanin tuntien jälkeen lähdettiin yhdessä liikenteeseen. Ensinnäkin käytiin muumikahvilassa! Tunnelmallinen paikka, ja ostin sieltä sellaista lähes ruisleipää kotia. Ostoskeskus, jossa muumikahvila sijaitsi oli vuoristoradan ympäröimä. Joten päätettiin sit käydä vielä yhdet vuoristorata-ajelut. Yksi hauskimmista vuoristoradoista ikinä! Illalla sit käytiin Koreatownissa syömässä ja drinksuilla. Olin jo kotona siinä vaiheessa, ku tuli pieni maanjäristys. Ensimmäinen maanjäristys, jonka tuinsin! Oikeasti pieni, mutta silti jotenki jännä fiilis ku maa heiluu jalkojen alla.

Viikko on ollut siis erittäin onnistunut ja huomasin vihdoin, että täällä Tokiossa on oikeasti paljon nähtävää ja kaikkea jännää ja erilaista, mitä ei uskois edes olemassa olevankaan. Pitää yrittää enemmänkin irrottautua opiskeluista ja oikeasti lähteä ulos näkemään maailmaa (vaikka huonona puolena onkin sit viikon verran tekemättömiä läksyjä...).

Loppuun vielä kuvia viikon varrelta.

Shibuya
Harajuku, ja populaa riitti.
Venus Fort kauppakeskus Odaibassa.
Miraikan, tiedemuseo.
Roppongissa tuli tällainen vastaan.
Hämiksen viereinen rakennus.
 Ja sit pari kuvaa DisneySeasta.











Viimein Disneyn kuva.

Alla oleva vuoristorata ei sijainnut Disneyssa vaan Tokio Domen vieressä.










Kauppa nimeltä Kiitos.
Korealaista.

Kahvila/baari , jossa saatiin katonrajapaikat.

1 kommentti: