lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kesäksi töitä!

Jee, enää ei tarttee murehtia kesätöitä. Viime viikolta Lintsiltä ilmoittivat, että pääsen varasijalta lipunmyyjäksi. Ja no mietiskelin kyll pitkään, että jaksankohan mie lintsin pitkiä päiviä yms., mutta lopulta päädyin siihen, että oishan se siistii olla yks kesä lintsillä! Vaikka miinuspuolina onkin matala palkka ja pitkät työpäivät, nii onhan siinä monia plussiakin, mitä esim. hautuumaalla tai postilla ei oo. Nimittäin asiakaspalvelukokemus ja varmasti erilaiset päivät, ku joka päivä kohtaa erilaisia ihmisiä. Lintsin työporukoista oon kuullut myös pelkkää hyvää, joten oishan se kiva jos töistä löytäis kavereita, ku ny ensimmäistä kertaa koko kesän vietän Helsingissä. Nii no Lintsin plussana on myös se, että jos ne päivät oikeesti on sesonkiaikaan jotain 11-12 h, nii siellä on sit oltava vapaitakin sen mukaisesti (ku työaika ei saa kuiteskaan ylittää 80h/2 viikkoa). Joten ihan mielenkiinnolla kyll odotan kesäää. Lintsin kiireissä myös ajatukset pysyy varmasti hyvin poissa Japanista!

Tosin Lintsikesä tarkoittaa myös sitä, että seuraavat kaksi kuukautta on aika työntäyteisiä, ku yritän yhdistää  Itellan, koulun ja Lintsin. Tosiaan siis pääsin taas Itellalle postia lajittelemaan viikoks ennen pääsiäistä. Jee, saan sieltä kivasti sit matkarahat Italiaan nii ei tarttee säästötiliin koskea! Sopivasti tosin postin työt on samaan aikaan proseminaariesitelmien (eli esitellään 15-20 minuuttia omia tutkielmiamme ja sit joku toinen opponoi eli antaa palautetta, minkä jälkeen saa muilta - eli professorilta - palautetta) kanssa. Eli maanantaina miulla ois yliopistoilua 11-17.40 (ja jossain välissä Lintsille sovittaa työvaatteita) ja sit postille 18.30-22.30. Tiistaina sama, mutta aamu alkais jo 10.00. Ja miun oma esitelmä ois sit 10.40. Eipähän kerkee edellisenä päivänä hirveesti stressaa ku on päivä niin täys ja toisaalta, koska päivä jatkuu sinne puol yhteentoista, nii ei voi myöskään omaa esitystään pitkäks aikaa jäädä vatvomaan. Enää puoltoista viikkoa nii nuokin päivät ois ohi!!

Huhtikuussa ei tosin hirveesti helpota, ku Lintsin koulutuspäiviä sattui kolme viikonlopuille ja kaksi arki-illoille. Niiden lisäksi (toivottavasti) vika maailmanpolitiikan tentti., Italian reissu (tosi hyvä tuuri, ettei koulutukset osuneet reissun kaa samaan aikaan), japanin kielioppikoe, Korean historian koe ja luultavastikin myös ekat työpäivät Lintsillä pitävät huolen siitä, että minulla varmasti ei tekeminen lopu kesken... Mutta toukokuussa toivottavasti ei enää ois ku vikat japanin kokeet (kanjit ja puolentunnin puhekoe), pikavisiitti Joensuuhun ja sit Lintsiä, mikä tietty jatkuu elokuun loppupuolelle asti. Ootan vaan innolla sitä hetkee ku ei tarttee enää opiskella!!! Tai siis tietty aion kesälläkin japania kerrata ja opiskella, mutta siis ei oo enää mitään kokeita tai esseitä kirjoitettavana! Tää on siis eka yliopistokesä ku pääsin kesätöihin, eli tähän mennessä oon aina viettänyt kesätkin kirjojen parissa ja opintotukia nostellen, joten kolme kuukautta ilman mitään kursseja tai tenttejä kuulostaa aika luksukselta! Katotaan oonko sit eri mieltä, kohan jonkun Lintsin 55 h/työviikon jälkeen tuun tänne kirjoittelemaan..

Kaiken muun stressailun lisäksi miulta poistettiin eilen oikealta puolelta molemmat viisaudenhampaat. Oon siis tässä yrittänyt kouluhommia edistää kipulääkityksen alaisena. Tosin vaikka ny lähti kaks nii eivät satu kyll yhtään niin paljoa ku viimeks. Ny molemmat lähti vetämällä, mutta viimeks ku miulta poistettiin yksi niin se oli ensinnäkin tulehtunut ja jouduttiin toisekseen leikkaamaan. Ja se kipuili sit seuraavan kuukauden. Toivottavasti tällä kertaa parantuis nopeemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti