torstai 23. toukokuuta 2013

Genovan auringon alla

Kuukausi jo vierähtänyt Italian matkasta, joten olisikohan vihdoin aika jotain reissusta tännekin raapustella. Tosiaan lentolakoista yms. kirjoitinkin jo aiemmin, mutta mahtui tuonne matkaan muitakin kommelluksia. Ensinnäkin lento lähti torstaiaamuna puol seitsemän, joten lentokentälle saavuin jo kahden aikaan yöllä. Tulipahan testattua Helsinki-Vantaan lentokentän yöpymisominaisuudet. Nukkumiseen ainakin paljon paremmat mahdollisuudet kuin Berlin Schönefeldin kentällä. Sain nimittäin jopa kaksi tuntia nukuttua sikeästi ennen lähtöselvitystä. Torstaina puolen päivän aikaan saavuin sit Italiaan ja tarkemmin sanoen Genovaan. En ehtinyt edes lentokentältä kaupunkiin, kun sain taas tuntumaa siihen, miten hyvin Italiassa kaikki toimii. Ensimmäisestä lentokenttäbussista, joka paikalle tuli, oli nimittäin tavaraluukun ovi irronnut. Jouduimme sitten puoli tuntia odottamaan seuraavaa bussia. Rossellan piti minua sit ootella hieman pitempään keskustassa, missä sovimme tapaavamme. Mutta no, maassa maan tavalla...  Vihdoin kuitenkin bussi tuli ja nähtiin vuoden tauon jälkeen Rossellan kanssa uudestaan. Jotenkin tosi hassua!! Asuttiin kuitenkin saman katon alla 5 kuukautta, mutta sit ei vuoteen nähty muuten ku skypessä. Oli tosi hienoa, että nähtiin nyt uudestaan! Ja jotenkin kotiuduin tosi nopeasti Rossellan kämpille Genovassa, siellä oli vielä tosi mukavat kämppikset. Saksalainen Mario ja venäläinen Ljudmila. Puhuttiin tietty Rossin kaa saksaks, joten Marion oli helppo tulla juttuun mukaan. Itsellä oli hieman saksan kanssa taas hakemista, mutta kyllä sen huomas jo viiden päivän jälkeen, että saksa alkoi taas paremmin luistamaan. Huvitti kyll suuresti, että tuun Italiaan, jotta pääsen puhumaan saksaa. Maanantaina oli kyll kaikista paras. Kävin Rossin mukana englannin lingvistiikan luennolla, jonka aikana luin sit ite japanin kielioppia. Haha, kielten sekoittaminen on parhautta!

Genovassa ei oikeastaan tehty mitään järin ihmeellistä. Käytiin merenrannassa kävelemäss, hieman kiipeilemässä yhdelle linnanjuurelle, seikkailtiin punaisten lyhtyjen alueella. Syötiin, juotiin, juteltiiin. Genovalla on jo kaupunkina niin historiallinen, että miusta oli tosi siistiä kuljeskella pienillä kujilla ja kattoa kaikkia vanhoja rakennuksia (siis oikeasti suurin osa taloista tuntui olevan tosi vanhoja ja rapistuneita). Säätkin suosi suurimmaksi osaksi, koska lämpöä oli se parikytastetta lähes joka päivä. Koska meillä ei hirveää nähtävyyslistaa ollut (tai siis miulla ei ollut, Ross kyll stressas siitä ku pitäs kaikki mahdollinen nähdä), niin loma tuntui kerrankin lomalta, koska sai olla vaan. Toisaalta kaupungista sai varmasti myös paljon enemmän irti ku oli paikallinen oppaana ja näki myös sellaisia paikkoja, minne turistit ei välttämättä yksin eksy. Ja Rossellan luona yöpymisessä oli myös se hyvä puoli, että syötiin useimmiten kotosalla, joten rahaa miulla ei koko reissun aikana menny ku satanen yhteensä. Joten vaikka lennot olikin kalliimman puoleiset (250 e), niin ei koko reissulle yhteensä hintaa tullut paljoa mitään, ku aattelee, että viis päivää kuitenkin olin paikan päällä.

Genovan reissu oli upea, mutta valitettavasti kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tällä kertaa se ei ollut kuitenkaan niin haikeaa sanoa heippoja Rossille. Koska kyllähän me nähdään vielä uudestaan, ehkä vuoden tai sit kahden päästä, mutta kuitenkin jonain päivänä. Matkakuume vaan kasvoi, kun pääsi näkemään yhtä Saksan vaihdon aikaista ystävää. Haluaisin käydä heidän kaikkien luona. Japanin vaihdon jälkeen ois sit Tsekit ja Brasilia listalla. 

Reissukertomuksesta jäi puuttumaan vaikka mitä kivaa (mm. huvitti kun postista ei saanut postimerkkejä Eurooppaan, vaikka Brasiliaan ja Kiinaan meneviin kortteihin merkit kyllä löytyvät..), mikä johtunee siitä, että kirjoitan tätä näin kuukauden myöhässä. Kuitenkin tässä ois vielä pari kuvaa loppuun. 



Suomi lähtiessä.
Genova, + 20 astetta.






Liikennemerkki punaisten lyhtyjen alueella...

Turistikierros kyseisellä punaisten lyhtyjen alueella.






Ja tietty entinen kämppikseni, Ross, joka toimi matkan ajan oppaana/tulkkina/kokkina. 
Alpit kotimatkalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti