maanantai 12. joulukuuta 2011

Prahassa WILMAn seurassa


Joulukuun alussa osallistuin siis WILMA-järjestön Prahan matkalle. Matkustusajankohta ei välttämättä ollut kaikista parhain (kylmää ja harmaata) eikä ryhmämatkustaminen ole kaikista antoisin tapa nauttia nähtävyyksistä (yhteensä meitä oli 50 henkeä ja sen kyllä huomasi: odottelua, odottelua.. ja vielä kerran odottelua..).  Leipzigista lähdimme matkaan perjantaiaamuna bussilla. Prahaan saavuimme yhden jälkeen. Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuului mm.hostelliin sisäänkirjoittautuminen (joka kesti luvattoman kauan.. )ja illalla  tsekkiläinen ravintola, jossa päästiin paikallista ruokaa kokeilemaan.





Koko reissun ajan kävelimme paljon paikasta toiseen. WILMA:n järjestämää ohjelmaa ei olisi ollut pakko noudattaa, mutta yksinäänkään ei huvittanut kaupungille kiertelemään lähteä, joten sitä sit seuras porukan perässä, vaikka hermot meinas mennä. Kolmeen päivään oli ahdettu liikaa kierroksia: kaupunkikierros, Prahan linna, juutalaiskortteli... Yksinkertaisesti siinä ehti mennä maku kaikesta. Iltasin ei sit ite jaksanu enää minnekään lähteä (vaikka suurin osa porukasta kävikin yöelämään tutustumassa) ja tuli oltua vaan hostellilla.

Guinnesin ennätysten kirjan mukaan Prahan linna on suurin muinaislinna maailmassa!
 Matkan aikana ehdittiin oikeastaan nähä vain  keskustaa. Prahan joulumarkkinat oli hyvin vilkaat ja ne piristivät muuten kalseaa tunnelmaa. Toisen päivän iltana osa porukasta kävi tutustumassa mustaan teatteriin (yhdistää nykytanssin, musiikin, improvisaation, fantasian sekä pantomiimin, luo pimennetyllä näyttämöllä illuusioita  mm.valojen ja mustien verhojen avulla) ja miutkin onnistuttiin ylipuhumaan mukaan lähtemään. Faust käytiin katsomassa. Olihan se ihan mielenkiintoinen kokemus ja musiikista tykkäsin, mutta itse Faust ei tällaisessa muodossa minua vakuuttanut. Noh, aina ei voi voittaa.


Praha ei onnistunut ekalla kerralla minua vielä vakuuttamaan, mutta uskoisin että tämä johtui enemmänkin matkaseurasta kuin kaupungista itsestään (siis kyllä meillä oli myös Corinan (kämppis) ja muiden kanssa  hauskaakin, mutta hauskempaakin ois voinu olla..). WILMA:n reissut ovat kuitenkin hinnaltaan sen verran halpoja ( 85 e sis. bussimatkat, hostellin aamupalalla, kahen päivän matkakortit, linnakierroksen), että seuraavalla kerralla voi kyllä matkalle mukaan lähteä, mutta mieluummin omatoimisella ohjelmalla!




1 kommentti:

  1. Jaah.. Kannattaa varmaan käydä Prahassa toistekin. Itse tykkäsin Prahasta melkein enemmän kun Berliinistä. Tosin itsekseen siellä matkustelin, joten varmaan aika erilainen kokemus. Leipzigin läheisyydessä oma suosikkikohteeni on kuitenkin ehdottomasti Saxon Switzerland. Siellä voisi melkein käydä vaikka joka viikonloppu. Leipzigin tasaisuus kun aiheuttaa itselleni jatkuvaa päänsärkyä.

    VastaaPoista