perjantai 9. joulukuuta 2011

Opiskelua ja arkielämää

Viimeisen kuukauden aikana ei oo oikein mitään ihmeempiä tapahtunu, joten kirjoitteleminen on jääny. Arkielämä on alkanut rutinoitua. Maanantaisin mie käyn vain japanin tunnilla. Alunperinhän mie ilmoittauduin myös saksan kursseille, mutta siellä oli niin tylsää, että parin kerran jälkeen lopetin molemmat kurssit. En saanu oikein mitään irti kyseisiltä tunneilta. Maanantain japanin tunnin jälkeen meenkin sit saksan keskustelukurssin sijaan syömään Mensaan japaninkurssia käyvien saksalaisten kaa. Uskoisin että autenttisessa tilanteessa keskustelu saksalaisten kanssa hyödyttää minua enemmän kuin keskustelukurssi luokkahuoneessa muiden vaihtareiden kanssa.. Tiistaina on sama homma, eli käyn syömässä saksalaisten kaa. Istutaan ainakin tunti istutaan ruokalassa ja jutellaan. Tosin miun osallistumisaste riippuu aiheesta ja siitä miten nopeasti ihmiset puhuu (pysynkö siis ylipäänsä mukana). Välillä nimittäin tulee niitä hetkiä ku miulla ei oo mitään hajua mistä kyse. No sit ei auta kuin kysyä. Onneks he ovat olleet ymmärtäväisiä ja selittävät miulle jos jokin menee yli hilseen. Onneks tavallisesti kuitenkin pysyn kärryillä ja osallistun keskusteluunkin. Se on hienoa, ku onnistuu selittämään pitempiäkin pätkiä saksaks! Puhunhan mie tietenkin kämppistenkin kaa aina saksaa, mutta se on vähän eri asia ku myö kaikki puhutaan vaihtarisaksaa (kielioppi ei oo niin justiinsa, ja sanojen haeskelu arkipäivää).
                  
Tiistaisin ja keskiviikkoiltapäivisin miulla on japanin jälkeen joka toinen viikko afrikka-luentoja. Torstaisin on sit joka viikko kaks afrikka-luentoa. Yhteensä siis neljällä eri luentokurssilla käyn ja yhdellä 'harjoituskurssilla' (tosin kyseiseltä kurssilta oon enemmän ollu poissa kuin paikalla..).

1. vuoden opiskelijoille tarkoitetut luennot:
      Kultur in Afrika: joka toinen viikko kolmen tunnin luento. Paljon asiaa, tosin asioiden tärkeys joskus mietityttää. Luennoitsijan perässä on välillä vaikea pysyä. Suuria keskittymisvaikeuksia..
     Sprache in Afrika: käsitellään Afrikan kieliä, lingvistiikkaa, kielien sukujuuria yms. Luennoitsija on tosi hyvä, jaksaa hyvin keskittyä ja kuunnella, vaikka itse asia meneekin välillä yli ymmärryksen.
2. vuoden opiskelijoille (eli 3.semester):
      Politik in Afrika: aihe kiinnostais minua eniten, mutta valitettavasti luennoitsijan puheesta ymmärrän myös vähiten. Luennoitsija selaa powerpointit niin nopeasti läpi että saksalaisillakin opiskelijoilla vaikeuksia pysyä mukana.
     Unternehmertum in Afrika: Yrittäjyys Afrikassa-luentokurssi alkoi poikkeuksellisesti vasta tällä viikolla. Keskiviikkona sopivasti oli kaksi luentoa peräkkäin, ja menivät japanin ja harjoituskurssin päälle.. sama homma ens viikolla. Tammikuussa on vielä neljänä päivänä kaks luentoa peräkkäin. Aihe vaikuttaa ainakin mielenkiintoiselta, ottaen huomioon, että oon tehny kehitysmaatutkimuksen sivuaineopinnot.
         
Hieman epäilyttää, miten kokeet tulee helmikuun alussa menemään. Jokaiselle luentokurssille ois Moodlessa vielä pari artikkelia per kerta luettavaksi, enkä oo niihin pahemmin jaksanu panostaa. Ja vaikka luennoilla ymmärrän ainakin jotenkuten, niin asian kirjoittaminen saksaks on eri asia. Aikaakin per moduulin koe on 90 min.. (eli 1,5h kahen luentokurssin kokeelle!). Miun tavoite on saada noista vain oparit, arvosanalla ei niin väliä. Pitäis tässä varmaan alkaa harjoitella kokeita varten, mie en nimittäin oo ollenkaan joutunu ny saksaks kirjoittelemaan, nii voi äkkiseltään olla aika vaikeaa. Valitettavasti opiskelumotivaatio on ollu aika alhaalla, mikä ei tietenkään yhtään auta asiaa.
                  
Opiskelusta muihin asioihin. Miun kouluviikko loppuu torstai-iltapäivään. Vaikka alunperin ilmoittauduin telinevoimisteluun, en sinne kahden ekan kerran lisäks oo saanu lähdettyä. Muutenkin liikunta jääny vähemmälle. Perjantaisin miulla on tapana käydä syömässä Mensassa Adrianan (tsekkiläinen kaveri orientaatiokurssilta) kanssa. Viikonloppuisin oon joko käyny WIlMA:n reissuilla (yhden päivän reissu Annaberg-Buchholziin, ja siellä käytiin kaivoksessa, oli hienoa! ja  viimeviikonloppuna oli Prahan reissu) tai sit ollu vaan kotona (saamatta mitään aikaiseks). Kämppisten kaa ollaan välillä käyty yhdessä ulkona ja Adriana ja muita tuttuja on myös liittynyt mukaan. Oisin varmaan jo ihan totaalisesti mökkihöperöitynyt täällä, jos ei kämppisten kaa tulis aina jotain tehtyä. Vaikka myö istuttais vain iltaa keittiössä, on se kuitenkin parempi kuin omassa huoneessa nököttää. Tänään tosin ollaan sovittu orientaatiokurssin ryhmän kanssa näkevämme pitkästä aikaa. Mennään vaan pizzalle, mutta on kiva nähä porukkaa, joihin tutustui ensimmäisinä täällä, ku ei kaikkia oo tullut enää kurssin loputtua nähtyä.
                    
Eilen onnistuin taas keräilemään itselleni mustelmia. Enpähän muista milloin oisin viimeks yhtä pahasti lentänyt pyörän selästä. Tästä lähin muistan ainakin olla pyöräilemättä jos oon vessapaperia ostanut. Se nimittäin meni etupyörän väliin ja mie sit tietty lensin etiäpäin. Leuka eellä asvalttiin. Siis paikanpäällä tajusin ainoastaan sen että leukaan koski (ja niskaan vähän), mutta kotona sit huomasin, että olin kuitenkin onneks ottanut myös kyynärpäällä vastaan, koska oikea kyynärpää on ny ihan ihan mustelmilla. Illalla huomasin kans, ettei reisikään ollut säilynyt mustelmitta. No, siinä ois voinu käydä huonomminkin joten oon ihan iloinen että mustelmilla ja säikähdyksellä selvisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti