keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Huh, hellettä

Weimar: keltainen on Goethen talo nyk. museo
 +29,3 astetta. Oon vahvasti sitä mieltä, että yliopistollakin pitäis olla käytössä Hitzefrei (hellevapaa), etenkin jos luokkahuoneessa ilmastointi ei oo mitenkään parhaimmasta päästä. Ei pahemmin huvita luokassa istua..
             
Kaks viikkoa sitten WILMA:n järkkäämällä reissulla olin Weimarissa. Tällä kertaa sää suosi ja reissu oli erittäin onnistunut. Pienemmällä porukalla kierrettiin kaupungissa, ja Goethe-taloon/museoon käytiin tutustumassa. Goethe myös kuoli kotiinsa, joten nähtiinpähän sekin tuoli minne hän kuoli. Koska Goethe-teemainen reissu oli, alempana näkyy kuva Goethen perheen haudoista. Weimar oli miellyttävä pikkukaupunki, missä nähtävää hyvin riittäisi enemmänkin, ku kaiken maailman Schillerit sun muut ovat siellä kanssa asustaneet. Hyvä kyllä ku taloissa oli aina kylttejä kuka siellä on asunut, niin välillä ihmetytti ku sama tyyppi oli varmaan viidessä eri talossa asunu. Muuttavaista sorttia.
Goethen perheen haudat..
           

Viime viikon perjantaina sitten käytiin tivolissa. Tällä kertaa belgialaisten kämppisten kaa lähin matkaan, mutta puolessa välissä kyllä sitten etin tutumman porukan eli Priscilan ryhmäkaverit, jotka olivat isommalla porukalla liikenteessä. Tivoli ei ny pahemmin suomalaisesta eronnu, mutta sen huomas, että vähemmän perheen pienimmille suunattu. Perjantai oli siitä hyvä päivä, koska se oli "Frauentag" eli kaikki naiset (tai naisiksi pukeutuneet) pääs lähes kaikkiin laitteisiin 1 eurolla. Ja siis siellä sit hillui porukkaa perukkeissa ja hameissa halvempien hintojen toivossa. Oli ihan hauskaa seurata meininkiä. Ja tietty parissa laitteessakin tuli käytyä ku niin halpaa oli.
Kleinmesse (tivoli)

         
Lauantaina sitten täältä kämpiltä  lähti Sarah omalle 10 päivän lomalle Belgiaan, ja Deborah lähti pitkää viikonloppua kotia viettämään tänään. Deborah oli ystävällinen ja antoi miulle patjansa lainaan, ku perjantaina on Elina Suomesta viikonlopuks tänne. Jee! Tänään just hieman suunnittelin, mitä kaikkea täällä keksis tehä.
                   
Maanantai alkoi tällä viikolla aika mielenkiintoisesti, ku en ehtiny ku ekan risteyksen yli ajamaan ku kulman takaa (no siis siinä oli silleen auto keskellä tietä, niin auton kulman takaa) tuli pyöräilijä päälle. Ite sain vain pari mustelmaa, mutta koska vastaantulija ajoi tuhatta ja sataa niin hän sit lensi kunnolla ja onnistui ainakin murtamaan solisluunsa. Toivon tosiaankin ettei mikään muu menny rikki. Miun takana pyörällä tullu mies pysähtyi paikalle kans ja se sit soitti ambulanssin, ku sanoin että miulla ei ny saksa pelaa. Ootin siinä sit ambulanssin, ja mietin että kysyykö ne nimiä yms vakuutuksia tai vastaavaa varten (miulla ei siis mitään hajua miten nää jutut täällä toimii), mitään ei kuitenkaan miulta kysytty ja loukkaantunut vietiin pois. Säikähin kyll niin pahasti että eka luento jäi väliin.
Ja totta kai kävin..
           
Tiistaina oli saksan kielioppikoe. Ei mitenkään älyttömän vaikea ollut, mutta ootan kai että tuloksen tietää saan, ennen ku hehkuttaa rupean. Siinä sitten kotimatkalla huomasin, että takarengas rikki. Eli eikun renkaanvaihtoon.. Onneks kotimatkan varrella sattuu olemaan pyöräkorjaamo, joten jätin sen suoraan siihen ja tänään iltapäivällä sain sen jo takaisin.
           
Maanantain ja tiistain välisenä yönä jostain syystä näin unta elektronisesta sanakirjasta, joten hypärillä sitten kirjastossa innostuin netissä elektronisia sanakirjoja myyville sivuille. Ja koska miulla on tapana aina innostuessani asioista päättää hetkessä nii enkös mie sitten illalla pitkän selailun jälkeen sen japanin elektronisen sanakirjan tilannut.   Hintaahan mokomalle tuli postituskulujen ja suojakotelon kanssa 'vain' 340 euroa. Ihan liikaa miun makuun, mutta en jaksa olla kärsivällinen ja odottaa josko kurssit parantuis ja hinta tippuis. Niin siis tuo tulee Japanista asti elikä niitä postituskulujakin tuli. Ny en millään malttais oottaa että sanakirja tulee perillä ja mie pääsen sillä leikkimään! Ja pitäis kyseisen sanakirjan ihan oikeasti miun japanin opiskelua tukeakin. Ainakaan en olis koko ajan riippuvainen tietokoneesta ja nettisanakirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti