maanantai 26. toukokuuta 2014

Atami ja 23. prefektuuri

Suhteellisen tylsän ja tapahtumaköyhän kouluviikon päätteeks käytiin lauantaina Ninnin ja Katjan kanssa Atamissa, joka on kuumista lähteistään kuuluisa merenrannalla sijaitseva pikkukaupunki. Päivä oli tosin jo tarpeeksi kuuma muutenkin, joten jätettiin kuumat lähteet väliin. Sen sijaan vietettiin pari tuntia rannalla nauttimassa auringosta ja hiekkasateesta. Kova tuuli toi siis koko ajan hiekkaa niskaan, joten päivän lopuks hiekkaa löytyi ihan joka paikasta... Ei niin mukavaa. Mutta rannalla oli kiva viettää aikaa, etenkin ku yli 25 asteista huolimatta ei paljoa muita ihmisiä paikalla ollut. Miinuspuolena tosin oli, että pitkään aikaan aurinkoa näkemättä jääneet jalkani onnistuivat palamaan. Jospa sitä ensi kerralla vähän enemmän käyttäis aurinkorasvaa.

Aurinkorannan lisäksi löydettiin tiemme myös ylös pienelle mäelle, jossa Atami-linna sijaitsee. Tällä kertaa jätettiin tosin käymättä sekä linnassa, trikkitaidemuseossa että "aikuistenmuseossa", joka sieltä kanssa löytyi. Hienot näkymät korkealta riitti meille ihan hyvin.

Atami tarjosi taas kaivattua vaihtelua Tokion menoon ja edisti myös minun tavoitetta kerätä Japanin prefektuureja. Syksyllähän haastoin itseni käymään ainakin puolesta Japanin prefektuureista (maakunnista?) tämän vuoden aikana. Prefektuureja on 47, joista tällä hetkellä olen käynyt 23:ssa, joten enää yksi puuttuisi ja tavoite olisi saavutettu. Suunnitelmissa olisi vielä käydä Fuji-vuorella, ja siinä samalla saan sit puuttuvan prefektuurin raksittua to do-listalta. Tosin se jää luultavastikin vasta joskus heinäkuulle, kun näköjään vuorelle ei voi kiivetä ihan milloin haluaa.

Toisaalta, en ole edes varma, pystynkö vuorelle kiipeämään, kun miulla on ollut selän kanssa jo kohta puoli vuotta ongelmia, jotka eivät lääkärissäkään selvinneet.  Alaselkä menee pitempiaikaisesta istumisesta kipeäksi, enkä juostakaan enää pahemmin voi. Toivottavasti Suomeen palattua lääkäri osais asiaan jotain sanoa, ku täällä ei pahemmin lääkärikäynti tulosta tuottanut....

Atamin jälkeen sunnuntaina lupauduin sit mennä Ninnin ja Katjan seuraksi kirjastolle opiskelemaan. Varmaan eka kerta ku varta vasten kirjastoon sunnuntaina meen opiskelujen merkeissä. Tosin tytöt näki kirjastolla jo kymmeneltä, ku miulla samaan aikaan vasta herätyskello soi, että se siitä ahkerasta opiskelusta. No, tunnin myöhemmin liityin seuraan ja sainkin muutaman tunnin opiskeltua. Kolmelta tosin olin jo aika valmis nukkumaan kirjaston kiitettävässä hiljaisuudessa, mutta päätettiin kuitenkiin Ninnin kanssa jatkaa kanjien lukuharjoittelua karaoken merkeissä. Oon aika varma, että pitää Suomeen tultua ostaa singstar tai joku vastaava peli. Luultavasti sitä varten television ja pelikoneen hankkiminen on myös pakollista...

Vielä on yhdeksän viikkoa jäljellä täällä, mutta koska viikot menevät aika pitkälti samaa rataa, sitä alkaa pikku hiljaa miettiä Suomeen paluun jälkeistä elämää.  Asuntohakemus on Hoasille laitettu. Syksyllä kait pitäis se gradu oikeasti aloittaa. Toisaalta, miulla on syksyllä ihan riittävästi aikaa Suomessakin asiaa stressata. Nyt voin yrittää keskittyä siihen, että saisin ees yhdestä kanjikokeesta täydet pisteet...  Ja tietenkin yritän syödä mahdollisimman paljon ulkona ku se viel on suhteellisen halpaa... Mut joo, ennen kuin ajatukset lähtee ihan liiaks harhailee, lopetan tällä kertaa tähän.
Parin viikon takaiselta kävelylenkiltä



Atami




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti