sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Uusi lukukausi, uudet kämppikset

Völkerschlachtdenkmal
Loman viimeiset päivät käsillä ja tiistaina alkais vihdoin luennot. Interrailin jälkeen en ole osannut käyttää aikaani yhtä tehokkaasti kuin sen aikana, mutta onhan tässäkin tapahtunut. Rossella lähti toissaviikolla takas Italiaan. Sitä ennen vietettiin paljon aikaa yhdessä (ekat piknikit ulkona!). Rossellan lähdön jälkeen asunto vaikutti todella hiljaiselta..
              
Tällä viikolla taasen äiti ja Juha tulivat Leipzigissa käymään. Tiistaista torstaihin sit kierrätytin heitä Leipzigin keskustassa ja kämpillä. Itellekin tuli ihan uusia paikkoja ja ravintoloita tutuiksi. 
Kierros Völkerschlachtdenkmalille ei oikein onnistunut niin kuin piti, ku kyseinen muistomerkki oli niin sumun peitossa ettei sitä kunnolla erottanu.. Noh, onneks heiän reissu muuten sujui ihan onnistuneesti.
                
Pitäis kai noista uusista kämppiksistäkin jotain mainita. Corinan tilalle tuli jo maaliskuun alussa Priscila Brasiliasta. Tosin häneen tutustuin vasta interrailin jälkeen. Oli vähän outo aatella että hän täällä jo kolme viikkoa asustellu siinä vaiheessa ku mie hänet näin. Priscila on tosi mukavanoloinen ja oon hänen ja hänen kavereittensa kanssa jo ulkonakin käyny. Tällä lukukaudella Leipzigiin on tullut paljon brasilialaisia ja suurin osa tunteekin toisensa. Ny viime maanantaina sit tuli kaks uutta kämppistä. Sarah ja Deborah Belgiasta. Valitettavasti he ovat kavereita jo entuudestaan, mikä hieman vaikeuttaa heihin tutustumista. Keskenään ku he ranskaa puhuvat. Muutenkin vaikuttavat enemmän etäisyyttä pitäviltä tyypeiltä. Huomasin nimittäin että he pitävät oman huoneen ovensa lukossa yölläkin. Okei, ehkä mie oon syntyny turvallisessa Suomessa, minkä takia oven lukossa pitäminen on outoa (siis oman huoneen, ulko-ovihan ny totta kai). Mutta toisaalta miusta on aika outoa olettaa että kämppikset kävis yön aikana toisten huoneissa jotain viemässä. Kuitenkin ollaan kahdeksannessa kerroksessa käytävän perimmäisessä huoneessa, joten on aika epätodennäköistä että ulkopuoleltakaan tänne varkaita ilmaantuis... Mutta no jaa, ehkä ajan kanssa heistäkin paljastuu ihan mukavia tyyppejä. Ny vaan vähän epäilyttää. Hyvä puoli sentään on että kaikki puhuvat saksaa, nii ei sentään englantia tarttee käyttää. Ja onneks mie ees Priscilan kaa oon tullu enemmän toimeen, nii ei ihan yksinään tarttee täällä olla. Tosin Pri on nii menevää sorttia ettei sitä ees hirveemmin kämpillä nää.
                
Ens viikolla lähtee siis kesälukukausi käyntiin. Ai nii, voin ny vielä talvikaudelta sen sanoa, että sain kaikki kokeet läpi! Eli 23 opintopistettä ois ny  kasassa, ja 17 pitäis kesällä saada että tulis vaaditut 40 opintopistettä kasaan. Kesälle olenkin sitten valinnut japanin kurssin (totta kai), venäjän kurssin kielikeskukseltä (A2 tason, eli kertausta pitäis olla, mutta 10 opintopistettä siitä sais!), yhellä afrikan historia-luennolla aattelin käydä ja proffan kanssa sovittiin että kirjoitan siihen esseen niin saan 5 opintopistettä. Sen lisäksi ilmoittauduin keskiviikkona kahdelle saksan kurssille Studienkollegsachsenissa. Kielioppia ja kirjoittamista. Tosin epäilen että kirjoituskurssin jätän kesken, ku opintopisteet riittää ilman sitäkin ja oon liian laiska mitään ylimääräistä tekemään. Ja sitä paitsi haluan (ainakin yrittää) panostaa japaniin. Elikä aikasen kielipainoitteinen tulee miun lukkari olemaan, mutta uskoisin että kuiteskin helpompi kuin talvella. Yliopistoliikunnasta valitsin kaksi kurssia: wing tsjunin peruskurssi - kiinalainen itsepuolustuslaji - ja Fitnessiä (jos tuota yrittäis pysäyttää tän painonnousemisen, hehe...). Pitää kai muutenkin yrittää aktiivisemmin uusiin ihmisiiin tutustua kesäkaudella, ettei pelkästään kämpille jumita (ku tällä kertaa ei ees oo kämppiksiä joiden kaa jumittaa). Välillä tosin ajatukset harhailee Suomeen paluuseenkin. Eihän tässä enää oo ku 3,5 kuukautta. Toisaalta tuntuu etten haluais täältä millään lähteä, toisaalta Suomessa oottaa vaikka mitä uutta, etten malttais odottaa että sinne takas pääsee...  Mutta joka tapauksessa ihan mielenkiinnolla ootan miten lukukausi käyntiin lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti